You are here

ДИРЕКЦИЈА ЗА ВОДНЕ ПУТЕВЕ УГОСТИЛА ДЕЛЕГАЦИЈУ ЈУ ВОДЕ СРПСКЕ

У оквиру манифестације „Велики српски сабор“ која је заказана за суботу 8. јун, Дирекцију за водне путеве посетила је делегација ЈУ „Воде Српске“
Велики српски сабор заказан за 8. јун 2024. године у Београду окупиће неколико хиљада људи из Србије и Републике Српске. Поред заједничке седнице две владе и најављеног културно-уметничког програма који ће у престоници Републике Србије окупити хиљаде учесника и посетилаца, биће представљена и усвојена посебна декларација о сарадњи две државе.
У склопу званичне делегације Републике Српске, представници ЈУ „Воде Српске“ посетили су Дирекцију за водне путеве. Директор Александар Пантелић угостио је директора „Воде Српске“ господина Мирослава Миловановића, финансијског директора и народног посланика Милана Трнинића и помоћника директора за правне послове ЈУ“Воде Српске“, Будимира Игњатова.
Након иницијалног представљања представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, директора Пантелића, помоћника министра за водни саобраћај Предрага Петровића и директора Агенције за управљање лукама Вука Перовића, директор „Воде Српске“ се захвалио на добродошлици уз наду да ће наше државне институције у будућности успешно сарађивати на заједничким циљевима који су пред нама.
Пријем који је организован у свечаној сали Дирекције био је прилика да се представници институција две државе боље упознају и продубе узајамну сарадњу, разматрани су проблеми са којима се водопривредна предузећа сусрећу као и предлози меморандума и споразума који би требало да буду представљени и потписани у наредном периоду.
Помоћник министра за водни саобраћај Предраг Петровић је испред надлежног министарства пожелео топлу добродошлицу, уз поруку да је идеја о организовању овог сусрета спроведена након препознате потребе да се односи сродних институција и предузећа учврсте и тиме отвори простор за још бољом сарадњом.
Директор Дирекције Александар Пантелић упутио је речи захвалности за ову значајну посету представника „Вода Српске“ и пожелео у будућности што бољу сарадњу два предузећа. Господин Пантелић је подсетио окупљене да је у августу 2023. године организован састанак министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Горана Весића и министра саобраћаја и веза Републике Српске, господина Недељка Чубриловића, где су договорена питања сарадње на важним државним и инфрастрктурним пројектима, и да је овај сусрет само наставак политике добре сарадње и праксе која је договорена и коју ми данас треба да наставимо. Директор је напоменуо неколико значајних инвестиција које су изузетно важне за обе стране, четири нове саобраћајнице, нови мост преко реке Саве, реконструкције граничних прелаза и друге позитивне пројекте који имају за циљ да ојачају и побољшају односе две државе.
У знак пажње и обележавања овог сусрета, директор Дирекције Александар Пантелић поклонио је делегацији „Вода Српске“ примерке књиге ресорног министра Горана Весића „Књига о Београду“, која чини скуп колумни објављених у дневном листу „Политика“ у периоду од две године, у којима је господин Весић писао о историји Београда и другим занимљивостима везаним за главни град Републике Србије. По завршетку званичног пријема за госте и присутне је организован обилазак Народног позоришта, Дома војске као и Музеја Ђуре Јакшића.