You are here

ДИВАЦ: ХРВАТСКИ ПРЕВОЗНИК КАЖЊЕН ЗБОГ КАБОТАЖЕ У СРБИЈИ

Помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за инспекцијски надзор Иван Дивац изјавио је да је хрватски превозник "Марин-промет" новчано кажњен због нелегалног каботажног превоза у Србији.

"Током контроле друмског теретног саобраћаја, недавно је откривен случај нелегалног каботажног превоза, који је на територији Србије обављао један хрватски превозник", рекао је Дивац.

Каботажа је, иначе, превоз терета у друмском саобраћају који обавља страни превозник између појединих места на територији друге земље, за који му је неопходна дозвола за каботажу, коју издаје надлежно Министарство.

Међутим, Дивац је рекао да је камион предузећа Марин-промет, са седиштем у Загребу, превозио робу на релацији Београд-Приштина, без дозволе за каботажу.

Тиме је извршен привредни преступ Закона о превозу терета у друмском саобраћају.

Пресуду у овом случају донео је крајем марта Привредни суд у Нишу, који је изрекао казну од 400.000 динара за правно лице, а за одговорно лице у предузећу 50.000 динара.

"Желимо да се што више транспорта робе одвија преко Србије, држава зато и улаже огромна средства у изградњу саобраћајне инфраструктуре, али важно је да сва предузећа чији камиони пролазе кроз Србију поштују законе ове земље, прибаве све потребне дозволе и да легално раде", рекао је Дивац.