You are here

ДИВАЦ: ИНСПЕКТОРИ ВЕЋ УЈУТРУ НА ТЕРЕНУ, КОМИСИЈА ЋЕ УТВРДИТИ УЗРОК НЕСРЕЋЕ

Вршилац дужности помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Иван Дивац изјавио је да ће инспектори Одељења за инспекцијске послове транспорта опасних роба ресорног Министарства већ ујутро бити на терену, у Пироту, и предузети све мере из своје надлежности како би се утврдило да ли је било неправилности приликом транспорта амонијака из Бугарске за Шабац.

Дивац је навео да су предузећа “Инфраструктура железнице Србије” и “Србија карго” формирали заједничку комисију која ће утврдити узрок несреће, до које је дошло раније вечерас када се вагон са амонијаком преврнуо на прузи између Пирота и Станичења, а гас исцурео у атомосферу.

Инспектори Одсека за инспекцијске послове железничког саобраћаја ће, до добијања извештаја комисије, предузети мере из своје надлежности у погледу контроле возила која су учествовала у несрећи, додао је в.д. помоћника министра.

Дивац је навео и да је пошиљалац опасне робе, класификоване под ознаком УН 1005 амонијак, бугарска компанија “Агрополyцхим”, а прималац “Еликсир Зорка” фабрика ђубрива ДОО Шабац, док је превоз робе вршило предузеће “Србија Kарго”.