You are here

ДИВАЦ: ВЕЋИНА ХОТЕЛА У БАЊАМА НЕ ИСПУЊАВА ЗАХТЕВЕ ЗА ПРИСТУПАЧНОСТ ИНВАЛИДИМА

Помоћник министра за инспекцијски надзор у Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Иван Дивац, присуствовао је конференцији која је организована  у оквиру пројекта „ Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током KОВИД -19 и будућих катастрофа“, на којој је представљен извештај о приступачности бања и услуга које се у њима пружају.

Овом приликом Дивац је рекао да већина хотела у бањама не испуњава захтеве за приступачност особама са инвалидитетом, а да постоји велики број таквих људи којима живот зависи од бање.

"Велика већина не примећује те људе којима живот зависи од бање. Задатак свих нас којима живот не зависи од бање јесте да их учини доступним особама са инвалидитетом, којима су те бање неопходне да би могли нормално да живе и функционишу", навео је Дивац на конференцији о доступности бањских лечилишта особама са инвалидитетом.

Он је истакао да већина хотела у бањама не испуњава захтеве за приступачност особа са инвалидитетом.

"Није довољно да хотел поставити рампу и мислити да је тиме решен проблем. Особа са инвалидитетом када уђе у хотел не може да се помери, не може да уђе у собу, не може да користи собу. Сви заједнички морамо да се потрудимо да извршимо законске притиске на хотеле да побољшају услове за особе са инвалидитетом и хотеле учине приступачнијима", указао је Дивац.