RSS

You are here

Дозвола за директне летове – знак подршке САД

Србија је добијањем категорије 1 од ваздухопловних власти САД показала да је испунила све стандарде за успостављање директних летова до те земље, изјавила је данас потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић и додала да добијање те категорије знак подршке САД Србији.


Михајловић је новинарима у Лешници, где је за саобраћај отворила обновљену деоницу пруге Лешница-Лозница, рекла да сада српска авиокомпанија „Ер Србија“ може да аплицира за успостављање директних летова до САД.

 

"Мо смо посебно задовољни јер то говори како функционише Директорат за цивилно ваздухопловство Србије, као и ваздушни саобраћај у нашој земљи. Све похвале за то", нагласила је министар грађевинарства, саобаћаја и инфраструктуре, додајући да добијање дозволе представља и неку врсту политичке подршке САД нашој земљи.


Србија је 27. јуна добила од Америчке федералне ваздухопловне администрације (FAA) дозволу за летове до САД, што ће омогућити “Ер Србији“ да успостави директне летове до северноамеричког континента. Директни летови постојали између Србије и САД постојали су до 2002. године, када су обустављени због санкција.