You are here

„Ер Србијa“ је наш понос: Отворено писмо министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуреТомислава Момировића

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуреТомислав Момировић похвалио је данас, поводом изванредних резултата и професионалности остварене на линији Београд-Њујорк, компанију „ЕрСрбијa“ (Air Serbia).

 

У отвореном писму, министар Момировић је истакао да је поносан на прво место попопуњености капацитета за превоз путника на летовима до Њујорка,  истакавши да је то још једна потврда потврда стратешке оправданости одлуке државног врха на челу са Александром Вучићем, који су од пропасти спасили домаћег авио-превозника склапањем партнерства са Етихадом.

 

Према подацима Међународног аеродрома Џон  Ф. Kенеди у Њујорку за септембар 2020. године, „Ер Србијa“ (Air Serbia) дели прво место са холандском авио-компанијом KЛМ, а српска компанија се налази на врху листе и када је у питању тачност саобраћаја, односно полетање авиона до 15 минута од планираног времена поласка.

 

Ови подаци, које је јуче објавила компанија „Ер Србијa“ (Air Serbia), говоре о томе како је могуће искористити кризу и са мало храбрости и вере у сопствене могућности, преузети ризик и остварити добре пословне и професионалне резултате.

 

Авио-компаније широм света пролазе кроз најтежи период у свом раду, а та криза је погодила и „Ер Србијu“ (Air Serbia). Упркос проблемима и ограничењима, упркос глобалној пандемији, менаџмент и летачко особље компаније „Ер Србијa“ (Air Serbia) су били ослонац отаџбине у борби против короне, преузевши на себе велику одговорност. Обављено је стотине летова, како би се превезли медицинска опрема и медицински радници током пандемије, а превезено је и на хиљаде наших држављана у Србију, као и страних држављана у њихове земље.

 

„Ер Србијa“ (Air Serbia) је компанија од националног интереса и, због својих резултата, квалитета и ослонца, који је представљао током ових кризних месеци, држава ће наставити да јој пружа сву могућу подршку”, закључио је министар Момировић.