You are here

ГОЛУБАЦ ДОБИЈА МАРИНУ НА ДУНАВУ

Министарство туризма и омладине, Агенција за управљање лукама и Општина Голубац потписали су данас Уговор о регулисању међусобних права и обавеза на реализацији пројекта изградње марине у Голупцу.

Тај уговор представља предуслов за почетак изградње инфраструктуре голубачке марине која ће се налазити на Дунаву у непосредној близини центра Голупца и моћи ће да прими око 100 пловила, а очекује се да ће се у склопу марине, поред простора за прихват и смештај пловила, развити и комерцијални и други садржаји.

Потписивању уговора присуствовао је помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Предраг Петровић који је рекао да је пројекат „Заплови Србијом“ осмишљен тако да се стално надограђује и да показује намеру државе да улаже у наутичку инфраструктуру, туризам и привреду.

“Желимо да привучемо што више туриста да Србију обиђу са река. Голубац је једна од локација која ће модерном марином утицати на повећање како прихода, тако и посетилаца у овом делу наше земље”, навео је Петровић.

Он је рекао да је Међуресорна радна група за реализацију пројекта „Заплови Србијом“, у којој учествују најважније институције у Србији, прави пример добре сарадње државе на развоју инфраструктуре и туризма.

Подсетио је да су до сада, у оквиру пројекта, отворена међународна путничка пристаништа у Сремској Митровици и Земуну и најавио да ће до краја године бити отворено и шабачко пристаниште.

Осим тога, додао је да се гради и марина у Великом Градишту у коју ће у првој фази бити уложено око 2,5 милиона евра.

“Важно је да улагања у инфраструктуру иду упоредо са улагањем у хотелски смештај, комерцијалне садржаје, нове тематске туре како бисмо употпунили понуду наших обала. Све ове активности унапредиће привреду наше земље и омогућиће отварање нових радних места и запошљавање локалног становништва,“ рекао је Петровић и подсетио да је вредност пројекта „Заплови Србијом“ 30 милиона евра, када је реч о планираној инфраструктури.