RSS

You are here

Михајловић и Девенпорт о наставку радова на Жежељевом мосту

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.  др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Мајклом Девенпортом, шефом Делегације Европске уније у Србији, о наставку радова на изградњи Жежељевог моста и обнови путне  инфраструктуре.

 

Михајловић је нагласила да је приоритет да се мост заврши и да Министарство инсистира да се што пре закључи анекс уговора који ће омогућити наставак радова. У том смислу, Министарство ће подржати разговоре између Фонда за капитална улагања АП Војводине, Завода за изградњу Новог Сада, „Железница Србије” и „Aзвија”, као водеће компаније у међународном конзорцијуму који гради Жежељев мост.

 

Такође, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће заједно са Министарством финансија отклонити административне препреке које су неопходне да се убрза санација државног пута II A реда број 139 Коренита-Крупањ, који је претрпео значајна оштећења у поплавама.

 

Михајловић је са Девенпортом разговарала и о новинама које предвиђа Нацрт измена закона о планирању и изградњи, који ће бити на јавној расправи до 20. августа.