You are here

МИЛИЋ: ФОРМИРАЋЕМО АГЕНЦИЈУ ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ И УРБАНИЗАМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Помоћник министра за просторно планирање и урбанизам Ђорђе Милић одржао је данас предавање о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи на штанду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у оквиру 47. Међународног сајма грађевинарства у Београду.

Милић је рекао да се поред свих надлежности ресорног министарства које су важне и праћења важних капиталних пројеката увек треба вратити на неке базичне надлежности.

С тим у вези, подсетио је да је базична делатност Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да прати реализацију закона и прописа и да се, с времена на време, изврши њихова измена и допуна.

Милић је рекао да ће измене и допуне Закона о планирању и изградњи, између осталог, донети одређене институционалне промене.

"То неће бити ништа ново, али можда у новом контексту тако што ћемо опет да формирамо Агенцију за просторно планирање и урбанизам Републике Србије", рекао је Милић.

Подсетио је да је својевремено, 2003. године формирана Републичка агенција за просторно планирање која је радила до 17. децембра 2014. године.

Милић је, између осталог, поменуо и да ћемо имати одређена институционална побољшања јер је, како је навео, информација о локацији, као иницијални документ у примени базних докумената можда показала мале знаке слабости у јединицама локалне самоуправе да не може да се сваки пут испоштује рок од осам дана који је законодавац прописао.