You are here

 Министар Весић: Француска остаје стратешки партнер Србије у Европи

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, састао се данас са амбасадором Републике Француске у Србији Пјером Кошаром, са којим је разговарао о наставку и унапређењу сарадње у областима инфраструктуре.

Овом приликом министар Весић је рекао да су билатерални односи Србије и Француске стабилни и традиционално пријатељски и да је јачање политичке и економске сарадње са Фрацуском један од приоритета Владе Србије.

Весић је изразио наду да ће се досадашња успешна сарадња Србије и Француске наставити и у будуће, а посебно када су у питању стратешки важни инфраструктурни пројекти у Београду и Србији.

Министар је навео да су неки од тих пројеката и београдски метро, изградња фабрика отпадних вода као и пројекат концесије за београдски аеродром.

Амбасадор Републике Француске Пјер Кошар захвалио се министру на топлом пријему и честитао недавно ступање на нову дужност у Влади Србије.

Кошар је истакао да су односи између Србије и Француске веома снажни у разним областима, нарочито у области модернизације инфраструктуре и најавио намеру Француске да активно настави сарадњу са Србијом.

Он је изразио захвалност Србији на поверењу које указује Француској и њеним предузећима да активно учествују на тржишту Србије.