You are here

МИНИСТАР ВЕСИЋ ОТВОРИО ОВОГОДИШЊИ САЈАМ АУТОМОБИЛА И МОТОЦИКАЛА У БЕОГРАДУ

Салон аутомобила "DDOR BG Car Show 08" и 16. Међународни сајам мотоцикала, квадова, скутера и опреме "Motopassion" отворени су данас у Хали 1 Београдског сајма.             

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић отворио је овогодишње издање сајма и навео да је ово 86. година како се организује изложба возила у Београду, истичући како је то традиција каквих нема пуно у Србији.      

Навео је да је ово најважнији сајам аутомобилске и мото индустрије у овом делу Европе.            

"Велики број реномираних излагача, најновији модели, иновативна техничка и технолошка решења и огроман број посетилаца само потврђује да је Србија лидер у области саобраћаја у овом делу Европе", истакао је Весић.         

Поручио је да се Србија у наредном периоду мора прилагодити променама у аутомобилској индустрији, навео да Србија тренутно заостаје за Европом у броју електричних возила, али је подсетио и да ће зато у Србији почети производња електричних аутомобила. Отварању сајма су присуствовали и министар привреде Слободан Цветковић и директорка београдског сајма Данка Селић.        

Капије сајма ће за посетиоце бити отворене од четвртка, 21. марта, па све до среде 27. марта.            

Сајам се одржава осми пут у овом формату и окупиће око 280 излагача са више од 60 аутомобилских и мото брендова и 98 премијера.           

Ове године биће организован под слоганом "Шампион који траје" и окупити око 230 излагача, који ће представити више од 30 аутомобилских брендова са 38 премијера.          

На "Motopassionu", под слоганом "Страст која те покреће", присуство је најавило око 50 излагача, са више од 30 брендова и 60 премијера.           

У хали 1 ће своја возила представити ”Mazda”, ”Nissan”, ”MG”, ”Škoda”, ”Subaru”, ”Isuzu”, ”Toyota”, ”Honda”, ”Opel”,” Peugeot”, ”Suzuki”, ”Fiat”, ”Abarth”, ”Jeep”, ”Alfa Romeo”,” Citroen”, ”Chery”, ”Ford”, ”Hyundai”, ”Dacia”, ”Renault”,” Kia”, ”Volvo”, ”Geely”, ”Lynk&Co”.            

”Mercedes”, ”Maybach”, ”BMW” i ”Mini“ своју понуду представиће у хали 3.         

Лака привредна возила и она из ”LCV“ програма ће у хали 3А представити ”Mercedes”, ”Renault”, ”Dacia”, ”Fiat Professional”, ”BG Plast” (произвођач надоградњи).        

Биће представљена и мини изложба кинеских електричних возила у организацији компаније ‘Ferum’из “Šida” (путничко и лако доставно возило марке BАW - модел Понy, лако доставно возило марке ”Runhorse”  - модел ”J2-P” и џип петосед марке Dayun model Yuehu).

 На сајму "Motopassion" у хали 4 своје моделе мотоцикала „АТV“ возила и скутера представиће „BМW“, „Honda“, „КТМ“, „Каwаsаki“, „Suzuki“, „Motomorini“, „SYM“, „Yamaha“, „Ducati“, „Benelli“, „Zontes“, „QJ Motor“, „Kymco“, „Keeway“, „Polaris“, „Indian“, „Triumph“, „Husqvarna“, „GASGAS“, „Jawa“, „Linhai“, „Malaguti“, „CAN AM“, „Odes“, „Segway“, „Loncin“, „Voge“, „Peugeot“, „Peda“, „Kove“. Пратећа аутомобилска опрема изложена је у халама 2 и 1А.      

Сајам аутомобила и мотоцикала одржава се у халама 1, 1А, 2, 3, 3А и 4. Радно време сајма од 21. до 26. марта биће од 10 до 20 часова, а 27. марта од 10 до 19 часова.