You are here

МИНИСТАР ВЕСИЋ У ПОСЕТИ КОМЕСАРКИ ЗА ТРАНСПОРТ ЕУ ВАЛЕАН

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић борави сутра у званичној посети Европској комисији у Бриселу.

Весића ће примити комесарка за транспорт Адина-Јоана Валеан и комесар за проширење ЕУ Оливер Вархеи.

Министар Весић је пре пута у Брисел рекао да ће комесарима разговарати о сарадњи Србије и ЕУ у области транспорта. “Србија је земља кандидат за чланство у ЕУ али када је транспорт у питању ми смо део европских транспортних коридора. Не постоји област у којој смо више повезани са ЕУ од транспорта и то није само интерес Београда већ и Брисела. Време је да нас ЕУ у сектору транспорта третира као земљу чланицу”, рекао је Весић.

Он је рекао да ће Европска унија ускоро Србији највећи икада дати грант од 600 милиона евра за изградњу брзе пруге Београд - Ниш. “Захвални смо Европској унији на гранту за изградњу брзе пруге Београд - Ниш као и за грантове за пруге Сталаћ - Ђунис, Ниш - Брестовац, Параћин - Међурово као и за аутопут Ниш - Мердаре. Србија очекује више помоћи и инвестиција од ЕУ и то ћу рећи својим саговорницима. Србија као највећа и најзначајнија земља Балкана то заслужује”, рекао је Весић.

Поред министра Весића у делегацији Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре налазе се државни секретар задужен за европске интеграције Владимир Џамић и помоћница министра задужена за међународну политику и сарадњу са међународним организација Тања Поповић.