You are here

Момировић: Експо 2020 Дубаи је сјајна прилика да привучемо нове инвеститоре у Србију

Дубаи, 01. новембар – Светска изложба у Дубаију је сјајна прилика да посветимо време новим инвеститорима како бисмо додатно подстакли инвестиције, раст нашег стандарда и успели да достигнемо жељену просечну плату од 1.000 евра у наредних пет година, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић на павиљону Републике Србије у склопу Прве инвестиционе конференције у Дубаију.

 

„Експо 2020 Дубаи је права прилика да прикажемо резултате у претходном периоду. Србија је данас земља у којој се гради дупло више километара ауто-путева него у свим земљама у окружењу, а ту су и улагања у брзе железнице, реконструкција пруга и реконструкција лука. Ми смо у претходних пет година удвостручили обим градње“, изјавио је министар Момировић.

 

На Првој инвестиционој конференцији министар Томислав Момировић је потенцијалним инвеститорима презентовао прилике за улагање у сектор некретнина у градовима Србије у којима се последњих година бележи експанзија градње и тржишта некретнина.

 

Министар Момировић је истакао да је Србија дуплирала опсег градње у последњих пет година и да се са поносом налазимо међу десет земаља у свету по брзини издавања грађевинских дозвола. Додао је да је Србија прва европска земља по броју километара ауто путева које гради, са историјски високим, равномерним растом у свим подсекторима градње.

 

Влада Републике Србије је уложила велика средства у изградњу транпсортне инфраструктуре како би повезала градове у Србији и на тај начин значајно допринела развоју тржишта некретнина како у Београду и Новом Саду, тако и у Нишу и Крагујевцу, као и у другим градовима Србије. Павиљон Републике Србије на Светској изложби у Дубаију привукао је велики број посетилаца и инвеститора широм света.