You are here

Момировић: Финансијска помоћ за возаче чији су камиони заробљени у Украјини

Београд, 21. април – Српски возачи камиона који су, услед оружаних сукоба, били заробљени у Украјини и при томе изгубили своје камионе, добиће у наредном периоду од државе значајну финансијску помоћ у износу од два милиона динара по камиону, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након састанка са власницима фирми и  возачима камиона који су били заробљени у ратној зони у Украјини.

„Успели смо да обезбедимо повратак наших људи као и скоро свих камиона у Србију, а уз финансијску подршку државе обезбедићемо што бржи наставак пословања“, рекао је Момировић. Према информацијама МГСИ, помоћ ће примити тројица превозника.

Министар Момировић је истакао да је кроз контакте са удружењима аутопревозника, министарство грађевинарства, саобраћаја и инфратсруктуре добијало тачне информације о броју и локацији свих камиона и возача, наших држављана, који су били спречени да наставе свој пут из Украјине ка Србији. Према последњим информација, њих шездесет је безбедно стигло из зоне захваћене сукобима у Украјини.

Возач камиона и власник транспортне фирме Данило Полић захвалио се министару Момировићу на максималној подршци и помоћи коју је пружао у тешким тренуцима са којим су наши возачи камиона били  суочени током боравка у ратној зони у Украјини.