You are here

Момировић: Градилишта су симболи боље будућности за цео регион

 

ШАБАЦ, 15. јун  – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас градилиште аутопута Рума-Шабац-Лозница и поручио да је овај пут који спаја Срем са Мачвом, и даље ка Босни и Херцеговини, симбол будућности.

 

“Овај мост, овај коридор од Руме до Шапца, пут који спаја Срем и Мачву, па даље до Босне и Херцеговине, он је симбол будућности. Он је мали успех наше политике и гаранција да ћемо ми као народ опстати овде, да ћемо као држава опстати овде и да ћемо успети да обезбедимо много бољи стандард и бољу будућност за све. Kад Србија крене напред, сви крећу напред”, рекао је министар Момировић. Он је искористио прилику и осврнуо се на јучерашњи дан обележавања славне битке на Kошарама 1999. године.

 

“Јуче смо одали почаст погинулим борцима са Kошара, који су одбранили нашу независност и нашу државу, пре више од двадесет година, сами са својим народом иза себе. Само је 22 године прошло од тада и сада се председник Србије Александар Вучић бори у Бриселу за нашу независност, бори се за нашу прошлост и нашу будућност”, нагласио је министар Момировић.

 

“Деценије су прошле и даље се боримо за опстанак. А опстанак су ови коридори, нове фабрике и виши стандард. Морамо да испунимо оно што је председник испромовисао као План Србија 2025, да плата буде 900 евра, да се грађани врате и да не одлазе из своје отаџбине. Уверен сам да у овој политичкој структури када сви смо јединствени, када заједно градимо ове путеве и брзе пруге, имамо снаге да одбранимо нашу независност и да будућност буде много боља за све нас”, навео је министар Момировић.

 

Директор Kоридора Србије Александар Антић известио је министра да је реализација пројекта изградње саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница изванредна и да је то “најбоље градилиште које радимо од свих пројеката у Србији”.

 

“Ово је заједничка привилегија што гледамо како пројекат и овај мост расте и сваки пут се изненадим напредовањем. Пројекат се изузетно добро развија. Захваљујем се извођачу Азвирту на праћењу молбе и председника Вучића и министра Момировића да се максимално интензивирају радови”, навео је Антић.