You are here

Момировић: Искористити лепо време за наставак изградње Обилазнице Београд

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на пројекту Београдска обилазница и том приликом апеловао на извођаче и инвеститоре да интензивирају грађевинске радове како би се тај пројекат завршио у предвиђеним роковима.

 

Момировић је имао састанак са представницима кинеске компаније "Пауер чајна констракшн корпорејшн" која изводи радове, а након тога је обишао деоницу око Тунела Стражевица, а потом и остале локације у оквиру пројекта.

 

"Сви у земљи знају шта је обилазница око Београда, јер се деценијама о њој прича. Надам се, а имам и такав налог од председника Александра Вучића, да ја будем последњи министар који ће надгледати радове на обилазници око Београда и тај посао морамо да завршимо у наредне две године, те у том смеру и наступамо", рекао је Момировић.

 

"Апелујем на извођаче и инвеститоре да појачају грађевинске радове, ово су неуобичајено добре временске прилике, сада треба појачати и завршавати радове јер ће то бити теже у децембру и јануару", рекао је министар. Што се тиче актуелне епидемиолошке ситуације, Момировић каже да се грађевински послови настављају уобичајено и да то неће утицати на радове, као и да сви треба да прате упутства Kризног штаба и да их се придржавају.

 

Петља "Бубањ Поток", је у саставу деонице обилазнице око Београда од моста преко Саве код Остружнице до Бубањ Потока, и дуга је 20,4 километра. На тој деоници, чија изградња кошта 207 милиона евра, главни извођач је кинеска компанија "Пауер чајна констракшн корпорејшн", а подизвођач је азербејџански "Азвирт", као и домаће фирме.