You are here

Момировић: Искуство и знање америчких компанија у великим инфратструктурним пројектима је од великог значаја за Србију

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић састао се са амбасадором САД у Србији  Ентонијем Годфријем. На почетку разговора, министар Момировић је посебно истакао значај сарадње који држава Србија остварује са Сједињеним Државама.

 

“За Србију је изузетно важно што односи са САД иду узлазном путањом, а још важније је присуство америчких компанија у сектору инфраструктурних пројеката. Ово нам је од велике користи у ресору, којем сам на челу, јер те компаније доносе најбоље светске праксе, знања и вештине. На Моравском коридору је ангажован конзорцијум "Behtel-Enka" и очекујемо да се ови послови изведу у складу са највишим професионалним стандардима и у оквиру уговорених рокова”, казао је министар.

 

Министар Момировић је нагласио и да се, у складу са Вашингтонским споразумом, очекује наставак директне комуникације и сарадње на пројектима инфраструктуре, који ће допринети даљој изградњи мира.

 

“Ја лично, и министарство на чијем сам челу, ће вам у овом процесу бити поуздан партнер”, поручио је министар Момировић.

Амбасадор САД у Србији  Ентони Годфри оценио је да Сједињене Државе стоје иза Вашингтонског споразума и да ће наставити да сарађују са Србијом на његовој примени. Овај споразум је од изузетног значаја за јачање економске интеграције региона, коју САД у потпуности подржавају.