You are here

Момировић: Изградњом станова за снаге безбедности, Србија решава вишедеценијски проблем

Нови Сад, 01. јун – Решавање стамбеног питања за припаднике службе безбедности је велики и амбициозан подухват, а држава Србија је спремна за то јер знамо да то представља основни проблем за оне који свакодневно бране нашу земљу, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом доделе кључева за припаднике служби безбедности у новоизграђеним станбеним јединицама у насељу Југовићево у Новом Саду.

Министар Момировић је истакао да је на територији целе Србије завршено скоро 5.000 станова, и да ће се у наредној фази у Новом Саду градити још 1.500 станова, у Београду још 3.000 станова, као да ће се наставити градња широм земље.

„Морамо бити поносни на ово потпуно ново и урбанистички феноменално постављено насеље, са највишим стандардима енергетске ефикасности“, додао је Момировић.

Поред министра Момировића припадницима служби безбедности кључеве су доделили и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министарка правде Маја Поповић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, Бојан Јоцић државни секретар министарства унутрашњих послова и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Догађају је присуствовао и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

„Наставља се успешан низ заједничких инвестиција Републике Србије и града Новог Сада на опремању локалитета, који је раније био у потпуности запуштен“, овом приликом рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Нови Сад је највеће градилиште станова за припаднике снага безбедности – укупно 1.972 станова, 548 из I А фазе док број станова у I Б фази износи 1.424 у оквиру којих се налазе и 438 станова за које је примопредаја кључева почела данас.