You are here

Момировић: Једанаест нових локалних путева за Шабац

 

Шабац, 6. октобар - Мост на Сави код Шапца биће завршен пола године пре рока а Шабац добија и нових једанаест локалних путева, истакао је министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић у данашњем обиласку градилишта са директором Коридора Србије Александром Антићем и градоначелником Шапца Александром Пајићем.

Радове на мосту на Сави, који се гради у склопу аутопута Рума - Шабац – Лозница се одвијају у складу са предвиђеном динамиком а физичка реализација изградње моста 49,6%. На градилишту је у просеку 350 људи уз 90 до 100 јединица механизације свакога дана.

,,Ако кажемо на овом мосту да смо шест месеци пре зацртаних рокова, све смо рекли. Радови изгледају сјајно, иду јако добрим темпом. Овде људи могу да виде како изгледа кад се на једном градилишту подигне осам кранова, када сваки дан на једном мосту ради  око 350 људи’’ казао је Момировић.

,,Половина свих радова на мосту је завршена. Десна прилазна конструкција је завршена са 95%, планирано је да до 15. октобра сви радови на овој прилазној конструкцији буду завршени. Када је у питању прилазна конструкција која иде према Кленку, радови се такође добро реализују и биће завршени до краја године.  Остаће нам кључни радови преко Саве на централном делу моста , сви стубови су урађени и радови се изузетно добро одбијају’’ рекао је Александар Антић.

Паралелно с радовина на мосту интезивно се ради и на деоници пута која иде од Руме према Шапцу, где су у овом тренутку у току радови на траси у дужини од 12 километара.

После обиласка радова, одржан је и састанак у Градској кући у Шапцу на ком је договорено да град у наредном периоду добије једанаест нових локалних путева.

,,Министар Момировић је донео данас велику радост за све Шапчане а то је да ћемо заједно са државом градити једанаест нових локалних путева у дужини од тридесет километара’’ рекао је градоначелник  Пајић, додајући да је то за мештане шабачких села велики допринос, јер ће остајати на селу и добити једнаке могућности као остали становници града.

Укупна инвестиција за свих 11 путева је 267 милиона динара, а Влада Републике Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће подржати град Шабац са 50% средстава. Друга половина средстава за изградњу ових путева биће финансирана из буџета града.