You are here

Момировић: Јединство нам је најпотребније, Србија се неће вратити у период пре 2012. године

Пожаревац, 16. март – Задовољство је видети како се пројекат овога типа развија и подиже, јер ако од Пожаревца желимо да направимо један центар морамо га повезати најквалитетнијом путном инфраструктуром, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић  који је заједно са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем, обишао данас радове на изградњи брзе саобраћајнице Пожаревац -  Велико Градиште - Голубац.

Министар Момировић се осврнуо и на актуелну ситуацију у Источној Европи и поручио да као што је Србија успешно успела да се избори са недаћама које су је задесиле појавом Корона вируса сада нам је од изузетног значаја потребно јединство, озбиљност и одговорност.

„Само јединствени ћемо успешно завршити све инфраструктурне пројекте и тиме Србију водити правим путем. Ово су кључни кораци којима присуствујемо и најтеже је било почети као када је председник Вучић почео са фискалном консолидацијом. Покренули смо велике инфраструктурне пројекте и ми ћемо да их завршимо. Србија се никад неће више вратити у време пре 2012. године“, навео је Момировић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Коридора Србије Александар Антић и том приликом је нагласио да је посебност овог пројекта у чињеници да ће радови бити интезивни и детаљно појаснио план у даљем извођењу радова.

„Ова деоница је од посебног значаја јер ће спојити цео Браничевски округ са постојећим Коридором X  и тиме допринети и расту привреде“, истиче Саша Павловић градоначелник Пожаревца.

Планом изградње предвиђено је да први део трасе брзе саобраћајнице почиње од постојеће петље „Пожаревац” на аутопуту Београд-Ниш и пружа се дуж постојећег државног пута IБ реда број 33 до Пожаревца (почетак обилазнице) – 23 км. Потпуна брза саобраћајница је дуга 68 км, а пројекат је вредан 305 милиона евра. Уговор је потписан са кинеском компанијом China Shandong International“.

Након обиласка радова на изградњи брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац, министар Момировић посетио је Велико Градиште, као и међународно путничко пристаниште у Голупцу, у склопу комплекса обновљене Голубачке тврђаве.