You are here

Момировић: Молимо убрзајте радове на изградњи трасе аутопута Шабац-Рума и на мосту преко Саве

 

Шабац, 26. фебруар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастурктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на изградњи аутопута код Шапца и позвао извођаче да убрзају радове. Очекује се да већ у току марта почне изградња трасе аутопута од Шапца до Руме, речено је током обиласка будуће трасе и градилишта моста преко Саве.

Момировић је од свих који су укључени у реализацију овог пројекта затреажио да убрзају радове, због значаја који тај пут има за тај део Србије.

„Јуче када сам био код председника да му подносем извештај докле смо дошли са реализацијом свих пројеката које изводимо, и када сам му рекао да долазим да посетим овај коридор Рума-Шабац-Лозница, он ме прекинуо и кренуо да прича да ли сам свестан колико је ово значајно за овај део Србије, колико је заначајно за привреду, за становништво, колико је значајно да изградњом ове саообрћајнице зауставимо одлив становништва одавде“, навео је Момировић.  „Захваљујем се директору Коридора Србије Антићу, свим подизвођачима, извођачима из Азвирта. Само сам хтео да кажем, молим вас убрзајте. Ово је за нас заиста значајно, и молим вас убрзајте“, нагласил је министар Момировић.Директор Коридора Србије Александар Антић рекао је да су добијене јасне поруке од врха државе у вези са свим пројектима путне инфраструктуре.

„Добили смо јасну директиву од председника Републике Александра Вучића и министра Момировића да се сви радови на свим пројектима који се реализују у Србији интензивирају. И ми чинимо максимум напора да идемо, не у складу са роковима, него да чак идемо мало испред рокова“, истакао је Антић. Он је похвалио азербејџанску компанију Азвирт која је главани извођач на овом градилишту, јер свакодневно са великим бројем људи ради на новом мосту преко Саве.

„Наравно, похвале за оно што је урађено, али и позив да се ради још више, да се ради још брже, да се ради још боље. Финансијска реализација моста преко Саве је 30,8 одсто. Заиста велики део радова је урађен, пред нама је огроман посао и учинићемо максимум напора сви заједно да се ово уради у складу са квалитетом и динамиком која нам је неопходна”, реко је Антић. Додао је да се због значаја пројекта спајања аутопутом Шапца и Руме чини максимум напора да се што пре уђе у трашу, односно почне изградња пута

„Мислим да ћемо у току марта завршитии све потребне дозволе и решити имовинска питања да уведемо извођача у трасу, и да кренемо да радимо деоницу аутопута од Шапца према Руми дугачку 21,6 километара у читаавој дужини, са 11 мостова, седам надвожњака, доста објеката које треба урадити“, рекао је Антић.

Он је додао да радови на мосту иду испред задатих рокова упркос врло високом водостају на Сави.