You are here

Момировић: Морамо од отпада да направимо ресурс

Београд, 14. март - Министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић учествовао је данас у Привредној комори Србије у раду  округлог стола са темом „Управљање грађевинским отпадом-употреба струганог асфалта у путној инфраструктури“. После састанка са представницима путне привреде, министар Момировић је оценио да се тема о доношења Уредбе о коришћењу струганог асфалта мора закључити јер је привреда спремна.

„Ако размишљамо о одрживости економије морамо од отпада да направимо ресурс, да штедимо новац и животну средину, а да и на тај начин допринесемо развоју инфраструктуре“, рекао је он.

Додао је да је тема регулисања поновне употребе струганог асфалта неодвојиво везана за прикључивање ЕУ.

„Морамо и ову тему да закључимо. Путна привреда је спремна чули смо данас. Морамо да упакујемо правно ваљано уредбу како би њеним доношењем остварили простор путној привреди да то имплементира“, рекао је министар Момировић и додао ће то пре свега бити на радост локалних заједница где ће путеви од оваквог асфалта бити грађени.

Момировић је нагласио да су питања заштите животне средине и циркуларне економије, без обзира на све друге интензивне послове, у фокусу министарства и Владе Србије.

Он је истакао да је овако софистицирано питање врло значајно у околоностима када скачу цене сировина.