You are here

Момировић: Наставком изградње инфраструктуре обезбеђујемо Србији стабилну будућност

Београд, 8. април – Настављамо са интензивним радовима на свим инфраструктурним пројектима, који су важнији у сваком смислу од било којих избора, преговора и актуелне политичке ситуације, рекао је данас министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом обиласка радова на обилазници око Београда на сектору 5 код тунела Стражевица.

Министар је истакао да је уложен огроман труд, нарочито од када је председник Вучић инфраструктуру ставио у фокус свог политичког деловања, након успеше фискалне консолидације, како би сви пројекти били завршени, а инфраструктура Србије поново изграђена.

„Задовољан сам резултатима које остварујемо на пројекту обилазнице око Београда и у плану нам је да га у наредном периоду завршимо и тиме причу стару више од тридесет година пошаљемо у политичку историју“, додао је Момировић.

Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километара, а у априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара. Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, кинеском компанијом „Power Construction Corporation of China Ltd“ и азербејџанском компанијом „Azvirt“.

Министар Момировић је пре обиласка радова код тунела Стражевица одржао састанак у градилишном кампу „Power China“.