You are here

Момировић: Обилазница са мостом преко Дунава највећи је развојни пројекат за Нови Сад

Нови Сад, 01. јун – Пројекат обилазнице око Новог Сада са мостом преко Дунава је највећи развојни пројекат за град Нови Сад јер ће управо овај пројекат довести велики број инвестиција у наредним годинама, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након посете градилишту моста преко реке Дунав на државном путу II-а реда бр.111 у оквиру изградње обилазнице око Новог Сада.

Министар Момировић је додао да су мостови најлепши грађевински објекти како у грађевинском, симболичком тако и у политичком смислу.

"Мостови спајају људе, а Нови Сад постаје град мостова који је доживео невероватан развој у претходном периоду",истакао је Момировић.

Министар је на крају закључио да је економија Србије јака и стабилна и да нам управо то даје снагу да кренемо са оваквим инвестицијама.

" Овај мост је требало бити изграђен још шесдесетих година, и ми ћемо као Влада накоднадити све оно што је пропуштено у претходним деценијама. Завршићемо овај мост, завршићемо Фрушкогорски коридор, брзу пругу која спаја Београд, Нови Сад и Суботицу са Будимпештом и омогућити свим грађанима да имају најсавременију инфраструктуру", рекао је Момировић.

Са министром Момировићем градилиште је посетио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је овом приликом истакао да не може сакрити задовољство када се прича о четвртом новосадском мосту с обзиром да се планови одвијају баш онако како је дефинисано са кинеским партнерима.

 Обиласку градилишта присуствовао је и директор Коридора Србије Александар Антић.

"Данас се налазимо на страни Сремске Каменице, где ће ускоро почети изградња привременог моста, јер наши кинески партнери у својој технологији изградње мостова примењују градњу са привременог моста", рекао је Антић.

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око Новог Сада са мостом преко Дунава потписан је 19.03.2022. године. Oбилазницa око Новог Сада са мостом преко Дунава биће дужине 2.400 метара, мост ће бити дужине 887 м и радиће се у сарадњи са кинеском компанијом ЦРБЦ и Коридорима Србије. Радови на обилазници и мосту преко Дунава коштаће 175 и по милиона евра.