You are here

Момировић: Очекујем саобраћај на обилазници око Београда у најскоријем року

 Београд, 4. арпил - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заједно са директорима Коридора Србије и ЈП Путеви Србије, одржао је данас радни састанак са извођачима и представницима компаније Паувер Чајна и Азвирт који раде на иградњи обилазнице око Београда.

 

,,Послали смо јасне сигнале нашим партнерима да очекујемо да до 30. априла буде пуштен саобраћај на деоници обилазнице око Београда од Остружнице до Орловаче'', изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

 

Момировић је оценио да је обилазница најтежи пројекат саобраћајне инфраструктуре који се тренутно гради у Србији и навео да је претходних месеци ради изградње обилазнице расељено неколико стотина људи, те да остаје да се расели још неколико стотина.

"Осам километара, два тунела, јако захтевна деоница која се гради више од 15 година. Опрема која је уграђена пре 15 или 20 година је потпуно пропала", рекао је Момировић.

"Ми морамо да не само овај коридор, него све инвестиције које смо покренули ове и претходних година ефикасно завршавамо. Немамо више времена. У овој пандемијској кризи у којој смо се нашли, ми морамо да изађемо као победници", истакао је министар.

Подсетио је да се у Србији гради на 12 коридора и пет великих обилазница, укључујући ову око Београда.

"Проблеми више не смеју да буду аргумент за одлагање посла. Проблеми морају да буду шанса да убрзамо радове, јер ми немамо проблем с новцем. Наша економија је јака и од фискалне консолидације коју је спровео председник Александар Вучић ми немамо проблем са новцвем, а то је оно што је било проблем претходних деценија", казао је министар грађевинарства.

Нагласио је да морамо да подигнемо наше капацитете и да све послове завршавамо и приводимо крају.

"Ми то можемо, и обилазница ће бити први тест да ли смо способни да се држимо рокова које смо поставили заједно с нашим партенирма. Ми инсистирамо на томе да се држимо онога што смо се договорили, без обзира на то колико су објективни проблеми били озбиљни. Они јесу озбиљни, али ми смо озбиљнији од тога", нагласио је Момировић.