You are here

Момировић: Од понедељка поново у фунцији БГ воз до Батајнице

Београд, 23. март – Након више од четири године све линије БГ воза поново ће бити у редовном саобраћају, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка железничке станице „Вуков споменик“ у Београду.

Министар је додао да ће од понедељка кренути редован саобраћај БГ воза на линији од Батајнице до Овче. Возови ће у почетку саобраћати на сваких 30 минута у шпицу и на 60 минута ван шпица.

„Циљ нам је да у наредних месец дана ту линију оспособимо да саобраћа на сваких 15 минута, као и да од понедељка убацимо још једну гарнитуру на релацији Лазаревац – Београд Центар'', рекао је Момировић.

Осим улагања и пуштања у рад брзе пруге од Београда до Новог Сада настављамо да улажемо у целокупну железничку инфраструктуру на територији целе Србије, и драго ми је што ћемо грађанима из Батајнице, Земун Поља, Тошиног бунара омогућити потпуно интеграцију у железнички саобраћај истакао је Момировић овом приликом.

Министар Момировић је додао да ће од понедељка 28. марта бити отворена станица Нови Београд и то део намењен за пријем и отпрем путника. Очекивања су да станица Нови Београд постане најфреквентнија железничка станица у Србији.

Комплетно реновирање станице Вуков Споменик, прво од отварања станице, је у поодмаклој фази чиме ће бити враћен стари сјај из времена када је тек била отворена. Обезбеђена су средства у износу од 360 милиона динара. Обиласку радова на железничкој станици „Вуков споменик“ у Београду, присуствовали су в.д. генерални директори „Инфраструктура железница Србије“ и „Србија воз“ Небојша Шурлан и Југослав Јовић, као и Станко Кантар директор ЈКП „Београдски метро и воз“.