You are here

Момировић: Отворен реконструисани пут у Рачи значи живот за читав крај

 

Рача, 17. септембар - Желимо да нашим људима обезбедимо квалитетан живот у месту где су рођени а не да путују у велике градске центре или одлазе из земље, истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом отварања управо завршеног реконструисаног Општинског пута ОП 15 у Рачи.

 

Завршени локални пут, у укупној дужини од 4,29 километар, од изузетне важности је за становништво Раче и околине јер повезује државе путеве у потезу Мали Пожаревац-Младеновац-Топола- Крагујевац-Борци-Рача и Рача-Церовац. Инвеститор радова је Јавно предузеће „Путеви Србије“, а извођач радова  Предзеће за путеве Крагујевац.

 

,,Тренутно градимо више од 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница,  што је стратешки важно за нашу државу и за економију да би се подигле плате на територији целе државе, али оно што је кључ то је живот, а овакви путеви су живот у Рачи, за оне људе који раде у Крагујевцу, у Мајнд парку, за комуникацију ка Тополи и ка Младеновцу'' казао је Момировић.

Председник општине Рача Ненад Савковић истакао је да је завршетак овог пута од изузетне важности за развој општине и да за останак младих на селу, нихов живот и рад, неопходна је сигурна инфраструктура.

 

Момировић је са Савковићем посетио и домаћинство породице Стевановић, која је због руинираности локалног пута Сараново – Бодљиг покрај кога живе, недавно се обратило за помоћ председнику Србије и ресорном министарству.

Министар је напомено да пут кроз Сараново, дужине 2,6 километара, је у чињенично лошем стању и да колико год се ових година интезивно инвестира у путну инфраструктуру тешко је надокнадити 50 година недостатка инвестиција, али да ће се и овај локални пут реконструисати.

 

,,Тек смо кренули велики талас инвестиција у локалне путеве и локалну инфраструктуру, то другујемо нашим људима и у Рачи и у целој држави, што ће они итекако осетити. Већ данас се види, а и у претходним годинама колико је инвестиција доведено у локалну самоуправу'' рекао је Момировић.