You are here

Момировић: Покренули смо ургентну санацију инфраструктуре на поплављеним подручјима

 

Обновићемо оштећену путну инфраструктуру на поплављеним подручјима и пружићемо сву неопходну помоћ локалним самоуправама у сарадњи са ЈП Путевима Србије да се ситуација врати у нормалу, најавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током ванредне посете општини Бојник. Ова општина тешко је настрадала током актуелних временских неприлика и

Небојша Ненадовић, председник општине Бојник и Kомандант кризног штаба обавестио је министра Момировића о стању на терену.

 

„Ситуација није сјајна, временске прилике нам нису ишле на руку и отапање снега је створило услове за поплаве на целом југу Србије, али и у неким другим деловима Србије. Војска и полиција су одмах изашли на терен. Са председником општине смо дефинисали ургентне потребе да би људима могли да омогућимо нормалан живот. Дефинисали смо и шта је потребно хитно санирати, а шта у следећих шест месеци и отворили смо и питања неких стратешких пројеката, пре свега везаних за комуналну инфраструктуру”, рекао је министар Момировић.  

 

Према извештајима надлежних служби из ЈП Путева Србије, воде се повлачи, али је и даље има и на бројним локалним и регионалним путевима. Угрожени су мостови и саобраћајнице и отежана је комуникација на целом простору југа Србије.

 

„Kао и до сада, посебну пажњу усмерићемо ка изградњи и обнови инфраструктуре, јер је то један од најбитнијих предуслова да људи нормално живе и да им гарантујемо сигурну будућност. Председник Србије Александар Вучић је неколико пута долазио у овај крај и његовим залагањем на оштрој фискалној консолидацији створени су услови да помогнемо грађанима и привреди током короне, као и обезбеђена средства за бројна улагања у обнову и изградњу инфраструктуре на југу Србије”, закључио је министар Момировић.