You are here

Момировић: Путна и комунална инфраструктура у Зајечару су нам приоритети

Зајечар, 27. фебруар - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је Зајечар где је одржан састанак у Градској управи са градоначелником Бошком Ничићем и директором ЈП "Путеви Србије" Зораном Дробњаком. На састанку је било речи о рехабилитацији путева у 42 села на територији града Зајечара, као и о комуналној инфраструктури у граду. Министар Момировић обишао је радове у Улици Ивана Милутиновића а потом и Војничку улицу која је под реконструкцијом.

,,Откад је председник Вучић преузео конце у своје руке, град Зајечар је добио милијарду и песто милиона директне помоћи. Само за ове четири локалне саобраћајнице, које се воде као републичке, Путеви Србије су издвојили двеста двадесет милиона динара. Само заједничким радом локалне самоуправе и републичке Владе, ми можемо да покренемо стандард у целој држави, а тако је у Зајечару'' рекао је Момировић.

Министар је подсетио да је реконструкција пруге од 108 километара требало да буде завршена 1. новембра: „То је стратешка пруга за нас. Јако значајна пре свега због карго саобраћаја, али надамо се да ће се у будућности покренути и путнички саобраћај“-

Када је комунална инфраструктура у питању, министар је напоменуо да у Зајечару крајем ове и током следеће године ће бити инвестирано тридесет милиона у постројење за пречишћавање отпадних вода и у изградњу 48 километара канализационе инфраструктуре.

 

 Видео Изградња Србије на линку