You are here

Момировић: Ради се 20 сати у две смене на тунелу Муњино брдо, нема паузе ни за празнике

 

Лучани, 3. мај - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфратструктуре Томислав Момировић наставио је контролу реализације најважнијих инфраструктурних радова. Као и током прошлогодишњег пика пандемије короне, и зимске сезоне, радови нису прекидани на продужетку Kоридора 11 и то на најкомплексијем делу – пробијању тунела Муњино брдо и Лаз.  

Радници кинеске компаније Цхина Цоммуницатионс Цонструцтион Цомпанy нису прекидали радове током ускршњих празника, а министар их је други дан Ускрса посетио са најближим сарадницима и вд директором  Путева Србије Зораном Дробњаком.

“Радимо 20 сати сваки дан већ неколико месеци и не можемо себи да дозволимо да имамо ни дан паузе зато што морамо да завршимо радове почетком следеће године. Ово је деоница, коју сам највише пута посетио и сваки пут сам био све задовољнији динамиком радова и ангажовањем наших кинеских партнера на овој деоници. Ни данас, током празника, радови нису стали, људство И механизација су ангажовани на терену. Ми градимо аутопутеве да би млади остајали у овој земљи, а не да би из ње одлазили”, рекао је министар Момировић.

Деоница Прељина - Пожега је дуга 30,9 километара на траси Коридора 11, према граници са Црном Гором И кључна је за повезивање региона и за јачање туристичких И привредних капацитета. То је једна од најзахтевнијих траса која ће имати шест километара мостова и шест километара тунела - дакле готово трећина трасе је у врло комплексним радовима.

“Овом пројекту придодали смо још три обилазнице око Горњег Милановца, Пожеге и Ужица. Тунел Лаз иде кроз планину Јелицу и биће најдужи тунел у Србији. Такође, гради се и тунел Муњино брдо од 2.800 метара. Деценијама се нико није усудио да покрене овакве радове, деценијама је нешто друго било важније, е ми сад завршавамо оне пројекте који су неопходни И које грађани сањају већ деценијама.  Свесни смо комплексности радова И тешког терена, тежине И обима радова, али наши  кинески партнери су обећали председнику Вучићу да ће ова деоница да буде готова до 7 .јануара следеће године”, нагласио је министар Момировић.