You are here

Момировић: Рокови за изградњу Моравског коридора морају да буду поштовани, МГСИ решава све дозволе по убрзаном поступку

 

Београд, 18. март - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем одржао је данас радни састанак са представницима конзорцијума “Бехтел Енка” коју је предводио г. Стуарт Е. Џонс, председник за регионалне и корпоративне послове, у циљу убрзавања реализације националног пројекта – изградње Моравског коридора.

“Усагласили смо активности, које су неопходне да се пројекат реализује сходно договореној динамици и циљевима. Kамп је постављен и у току је долазак страних радника, за чије правовремено добијање радних виза смо већ контактирали надлежна министарства, и обезбедили убрзану процедуру. Тренутно су у реализацији радови на изградњи моста преко Јовановачке реке и пруге код Ћићевца, који ће бити дуг приближно 500 метара. Што се тиче издавања грађевинских дозвола и експропријације, наше министарство ће да ради дан и ноћ да се реализује по хитном поступку”, рекао је министар Момировић и нагласио да је Моравски коридор један од најважнијих путних праваца у Србији”.

“То ће бити први дигитални ауто-пут у нашој земљи, пошто ће целом својом дужином имати најсавременију телекомуникациону инфраструктуру. Изградњом ове саобраћајнице биће повећана доступност општинским центрима, привредним зонама и туристичким дестинацијама.  Током изградње овог ауто-пута, који се гради за максималну дозвољену брзину од 130 километара на час, биће изграђено укупно 11 петљи и 130 осталих објеката, од чега 71 мост, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуст. Биће то величанствени путни правац, на понос будућим поколењима“, навео је Момировић.