You are here

Момировић: Стабилно водоснабдевање Горњег Милановца обезбедићемо завршетком пројекта Сврачково

 

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ, 11. август – Завршетком пројекта изградње  акумулације и бране Сврачково, успоставиће се стабилно водоснабдевање за становнике Чачка, Ариља, Пожеге, Лучана и Горњег Милановца, изјавио је миниистар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић. Током обиласка инфраструктурних радова у општини Горњи Милановац, одговарајући на новинарска питања о проглашењу ванредне ситуације у овим општинама због поремећаја у водоснабдевању, Момировић је изјавио да је уверен да ћемо у наредним годинама решити овај проблем, који је запостављан деценијама.

„Не можемо да изградимо све што се није изградимо последњих педесет година. Огромна средства смо сад уложили у изградњу инфраструктуре широм Србије и ово је проблем који морамо да решимо и уверен сам да ћемо га у наредним годинама привести крају и обезбедити стабилно водоснабдевање овом региону“, рекао је министар Момировић.

Министар Момировић је са председником општине Горњи Милановац Дејаном Kовачевићем обишао деоницу пута у Прањанима на којој се изводе радови у вредности од 304 милиона динара, а потом су одржали састанак у општини Горњи Милановац како би разговарали о пројекту обилазнице око града.

“Почетак Сабора виолиниста у Прањанима ове године биће без загушења у саобраћају, јер се очекује завршетак рехабилитације државног пута дужине 25,5 километара од Такова до Прањана до 15. септембра“, истакао је Момировић. Министар је додао да су Прањани постали веома препознатљиво и атрактивно место нарочито након изградње аеродрома на Галовићима и оснивања Сабора виолиниста, и да ће се изградњом овог пута варошица спојити са ауто-путем ,,Милош Велики”, што је од изузетне важности за економски развој овог краја.

,,У овој години смо за редовно одржавање државних путева Моравичког округа определили близу пола милијарде динара.  Одржавањем саобраћајница које повезују општине и мања места у Србији омогућавамо брже и сигурније путовање за наше грађане. Стварају се услови за останак младих, и ми у министарству посебну пажњу стављамо на равномеран развој путне мреже у Србији јер једино на тај начин можемо да привучемо инвеститоре и обезбедимо нова радна места за наше грађане'' казао је Момировић.

Kроз сам центар Прањана поставља се такође нови асфалт, нови тротоари, пешачке стазе, сигнализација и сви пратећи елементи пута.

,,У Горњи Милановац се никада није улагало оволико у инфраструктуру, од проласка ауто-пута Милош Велики до свих радова које је до сада радила држава'' рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Kовачевић.