You are here

Момировић: Сви локални путеви ће бити санирани до краја изградње деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге

 

Паковраће, 14. јул - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас са в.д. директором ЈП Путеви Србије Зораном Дробњаком радове на потезу 3 у оквиру деонице Прељина – Пожега. На овом потезу 3 предвиђена је изградња двадесет мостова и две потпорне конструкције. Момировић је овом приликом апеловао на извођаче радова да морају да санирају све локалне путеве, који су се оштетили приликом вожње механизације која се користи у изградњи ауто-пута од Прељине до Пожеге.

,,Када завршимо овај део од Паковраћа до Прељине, растеретићемо значајно Чачак и могућити да продише. Када завршимо све то, санираћемо све локалне путеве, молим људе за стрпљење. Ми овде имамо преко сто камиона који возе и одвозе материјал, ти камиони праве наравно доста штете на локалним путевима. Људи су оправдано нервозни и незадовољни, али ово морамо да завршимо. Овде улажемо скоро пола милијарде евра да би економија продисала, плате порасле и наша предузећа постала конкурентна. Нема развоја економије без изградње ауто-путева'' рекао је Момировић.

 Он је додао да је тренутно задовољан динамиком и да се број радника попео на преко осамсто, као и да је ангажовано више од двеста јединица механизације.

,,Ми ово радимо због људи, нама су локални путеви и ауто-путеви подједнако важни. Нико овде неће ићи на одмор док ово не завршимо'' истакао је Момировић.

Директор Дробњак најавио је да ће ЈП Путеви Србије у наредном периоду потписати уговор са градом Чачак и предузећем ,,Градац'' како би се решили проблеми у вези санације локалних путева у селу Ракова, Доња Горевница и у Пријевору.

,,Ова деоница сектора 3 је дугачка 11 километара и као што видите радови су у пуном јеку. Гледамо да то завршимо до краја децембра, да до краја овог месеца јула урадимо насип, па да кренемо од 15. августа да радимо асфалт. Оно што је број један овде да се уради јесте одводњавање'' казао је директор Дробњак.