You are here

Момировић: Улагањем у путну и железничку инфраструктуру Овчарско - кабларске клисуре јачамо развој туризма

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић присуствовао је данас састанку Међуресорне радне групе за уређење и развој Овчарско - кабларске клисуре где је било више речи о инфраструктурним пројектима који ће додатно преуредити ово подручје.

 

„Влада Републике Србије даје јаку подршку развоју Овчарско-кабларске клисуре. Тренутно инвестирамо и градимо десет ауто-путева, инвестирамо у брзе пруге – 23 милијарде евра је портфолио инвестиција министарства. Ако ми не развијамо локалне самопуправе, ако Овчар Бању не подигнемо на виши ниво да буде центар туризма и да људи који ту живе могу да нађу боље плаћене послове, ми нећемо потпуно остварити наше циљеве.“, изјавио је министар Момировић.

 

Завршетком дела ауто пута „Милош Велики“ од Прељине до Пожеге биће измештен проток саобраћаја из Овчарско-кабларске клисуре, што ће омогућити заштиту природног добра и екосистема ове регије. У склопу ревитализација Овчарско-кабларске клисуре најзначајнији пројекти Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су чишћење језера Међувршје, санација железничке станице Овчар Бања, реконструкција и проширење саобраћајнице ка Каблару, изградња паркинг-одморишта поред у Међувршју.

 

Министар Момировић се захвалио градоначелнику Чачка и председнику општине Лучани на сјајној сарадњи и подвукао да људи из целе Србије, али и из Босне и Херцеговине, Црне Горе и читавог региона могу да дођу овде и да виде шта је душа српског народа. Овчарско-кабларска клисура као важно место културног, историјског и духовног наслеђа Србије битан је центар на туристичкој мапи наше земље.