You are here

Нови министар грађевинарства у првој контроли радова на деоници аутопута Прељина – Пожега

 Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић започео је контроле радова на великим инфраструктурним пројектима, а посетио је градилиште деонице аутопута „Милош Велики“ од Прељине до Пожеге од 30,9 км, где је добио потврду од извођача да ће та деоница бити готова до краја 2021.

 

”Ово је моја прва активност као ресорног министра. Политика председника Републике је заиста остварила многе успехе на пољу инстраструктуре, али ниједан успешан пројекат није тако видљив као овај аутопут “Милош Велики“ – изјавио је Момировић, након састанка са представницима кинеске компаније ЦЦЦЦ и обиласка радова на тунелу Лаз, који ће бити један од највећих тунела у Србији од скоро три километра дужине.

 

Момировић је истакао да су деценијама уназад људи пролазили старим путем ризикујући своје животе, јер није постојао аутопут и да је и лично раније ту скоро свакодневно пролазио и био спреман да се опклади да туда никада неће проћи аутопут.

 

– Да ми је неко причао пре десетак година да ће тај аутопут постојати и да ћемо стајати овде, рекао бих да је то немогуће, опкладио бих се да се то неће десити. Председник Вучић се укључио и ми смо данас у завршној фази ове деонице – навео је министар грађевинарства.


Изразио је задовољство динамиком извођења радова на деоници Прељина – Пожега, где се тренутно изводе радови на тунелима Лаз и Муњино Брдо, а започети су радови на траси и мостовима. Истиче да је извођач показао озбиљност и квалитет, на чему је захвалио кинеској компанији, као и инвеститору Путевима Србије.

 

Потврдио је да до краја 2021. године треба да буде завршена цела деоница од Прељине до Пожеге и истакао да ће посебно бити важно што ће бити у функцији део од Прељине до Паковраће, који ће значајно растеретити саобраћај у Чачаку, пошто сви који иду ка Црној Гори и БиХ више неће морати да пролазе кроз град.

 

– Уверен сам да ће бити испоштовано оно што је договорено данас и обећање које је дато председнику Вучићу раније – навео је министар.