You are here

Нови министар преузео ресор

Нови министар министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић преузео је ресор од колегинице Зоране Михајловић, која наставља рад у Влади Србије као министарка рударства и енергетике.

 

“Министарки Зорани Михајловић желим најискренију срећу у новим професионалним изазовима и њој, као И њеном тиму бих изразио захвалност на свему урађеном. Преда мном је захтеван и одговоран задатак да заједно са својим тимом допринесемо даљој модернизацији и економском јачању Србије кроз изградњу путева и саобраћајне инфраструктуре”, рекао је министар Момировић.

 

Министарка Михајловић истакла је да свом колеги оставља “уређен, ефикасан и поштован, како у земљи тако и на међународном плану, сектор” и пожелела му много успеха.

 

“Уверена сам да ће својим радом и посвећеношћу допринети стварању модерније и развијеније Србије. Шест година озбиљног и посвећеног рада преточеног у вредне резултате - изградили смо 350км нових ауто-путева, завршивши Коридор 10 и Милош Велики, реконструисали више од 500км пруга, покренули нове пројекте од Моравског, преко Фрушкогорског коридора, ауто-пута од Прељине до Пожеге, од Сремске Раче до Кузмина. Данас имамо 67.000 градилишта и 9. смо у свету по издавању грађевинских дозвола.

 

Развили смо ваздушни саобраћај, отворили нове аеродроме и после више деценија покренули улагања у водни саобраћај. Није било лако, захтевало је много енергије, воље, стрпљења и посвећености. Али поносна сам и срећна јер смо великим радом вратили углед овом ресору”, навела је министарка Михајловић.