You are here

Нови Сад је локација великих и значајних инвестиција

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се са градоначелником Новог Сада Милош Вучевић са којим је разговарао о реализацији капиталних инфраструктурних пројеката који се тичу Новог Сада. У фокусу разговора била су питања изградње Фрушкогорског коридора, обилазнице са новим мостом преко Дунава, станова за припаднике служби безбедности и брзе пруге кроз Нови Сад.


Према оцени министра Момировића, Нови Сад је веома напредовао у грађевинском, саобраћајном и економском смислу, и како је рекао на његовој територији биће спроведене веома важне инвестиције.


- Железница је претходних година доживела девастацију и људи су заборавили како изгледа путовати железницом. Решени смо да то променимо и то ће бити највидљивији успех председника Србије у будућности. Уложићемо максималан напор да се убрзају радови на брзој прузи кроз Нови Сад и нећемо дозволити да се виде барикаде, а да се не виде радници. Организоваћемо радове у три смене, све док временске прилике то дозвољавају – истакао је министар и изразио намеру Владе да и пројекат изградње обилазнице и моста у Новом Саду буде реализован брзо и ефикасно. Он је такође изјавио да је изградња становова за припаднике службе безбедности један од највећих приоритета Владе и председника Републике.