You are here

ОБНОВЉЕНИ СЕЗОНСКИ ЛЕТОВИ ИЗ КРАЉЕВА И НИША КА ТИВТУ

Сезонски летови из Краљева и Ниша ка Тивту обновљени су данас, а челници аеродрома Србије и Црне Горе поручили су да је то важно за регионално повезивање две земље.

У фокусу састанка челника два аеродрома, који је одржан данас у Тивту након обнове летова, била је размена идеја, искустава и јачање сарадње.

Састанку су присуствовали председник Скупштине Аеродрома Србије и помоћник у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Иван Дивац, директор АС Михајло Здравковић, председник и чланови Одбора директора АЦГ Елдин Добарџић, Небојша Ђоковић и Славко Вукчевић, заменик извршног директора АЦГ Петар Радуловић и директор Аеродрома Тиват Владимир Прашчевић.

Дивац је, након састанка, рекао да је сигуран у наставак успешне сарадње и истакао значај сезонских линија за регионално повезивање Србије и Црне Горе.

„Пре свега, за становништво Србије из централног и јужног дела, који током летње сезоне неће морати да иду у Београду како би дошли на море, већ ће моћи два пута седмично директно да лете из Ниша и Краљева за Тиват“, навео је Дивац.

Директор АС Михајло Здравковић оценио је да АЦГ и АС имају идентичне изазове, због чега је важно да се заједнички размотре све могућности за даље јачање сарадње.

Добарџић је оценио да је посета колега из АС део континуиране сарадње која представља још једну прилику за размену идеја, најбољих пракси и искустава.

„Разговарали смо о иновацијама, будућим плановима и изазовима са којима се сви у авио-индустрији суочавамо. Такође, са колегама смо разменили мишљења о свим аспектима пословања, а остављен је простор за унапређење регионалне сарадње, што је од интереса за обе компаније“, казао је Добарџић.