You are here

ОД 10. ЈУЛА ПОЧИЊЕ ДРУГИ ЦИКЛУС СТУДЕНТСКЕ ПРАКСЕ У ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

У предузећима и установама у надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре од 10. јула почиње други циклус стручне праксе у овој години за студенте Универзитета у Београду.

Пракса ће трајати до 6. октобра, уз обезбеђену новчану надокнаду за студенте и непосредно одређеног ментора из реда запослених, а намењена је студентима завршне године основних и мастер студија са укупно 12 факултета у саставу Универзитета у Београду.

Реч је о Саобраћајном, Грађевинском, Машинском, Електротехничком, Економском, Правном, Архитектонском, Географском, Рударско-геолошком, Технолошко-металуршком, Математичком и Факултету организационих наука.

Студенти ће праксу имати у предузећима и установама у надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а највише места обезбеђено је у националној авио компанији  “Ер Србија” - 50.

У предузећу “Србија Карго” има 16 места за праксу студента, Саобраћајном институту ЦИП 15, Дирекцији за железнице три, Институту за путеве осам, “Коридорима Србије” три, Контроли летења Србије и Црне Горе СМАТСА пет, “Путевима Србије” шест, Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије три, Дирекцији за водне путеве такође три, док је Инфраструктура железнице Србије обезбедила 24 места за праксу студената.

Највише места отворено је за студенте Саобраћајног, Грађевинског, Машинског, Електротехничког, Економског, Факултета организационих наука, а постоје места за праксу и за студенте Правног, Географског, Рударско-геолошког, Технолошко-металуршког, Архитектонског и Математичког факултета.

Позиције организоване према факултетима могу се погледати у Водичу кроз конкурс на линку http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/1501.

Пријављивање студената трајаће до 25. јуна, а детаљне информације о начину пријављивања налазе се на сајту Центра за развој каријере Универзитета у Београду.

Уз пријаву је потребно доставити скенирану потврду о студирању, а непотпуне пријаве неће бити узете у обзир.