You are here

ОД ДАНАС МОСТ НА САВИ КОД ОСТРУЖНИЦЕ У ПУНОМ ПРОФИЛУ ЗА САБРАЋАЈ

Данас је у пуном профилу за саобраћај пуштен мост на Сави код Остружнице, објавио је на свом Фејсбук профилу министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Након успешног завршетка изградње новог моста за смер обилазнице Београда, Бубањ Поток – Добановци, створили су се услови за санацију старог моста који је био у функцији више од 15 година, под тешким, непрестаним саобраћајем у оба смера.

Био је једини прелаз обилазницом преко реке Саве за више десетина хиљада возача свакодневно, подсетио је Весић.

"Градња овог, безмало два километра дугог моста, током 90-тих година прошлог века није била лака у време док је Србија била под санкцијама.

Након завршетка изградње 1999. године, не дочекавши да саобраћај пређе преко њега, мост је срушен у НАТО агресији. Мост се поново уздигао већ 2005. године, поносно израстајући из сопствених рушевина уз помоћ вредних неимара", навео је Весић.

Последњих 15 месеци извршена је потпуна санација Остружничког моста.

Вредност посла износи око 900 милиона динара.

Данас је мост пуштен за саобраћај, а наредних месеци наставиће се радови на доњем профилу моста, због чега ће брзина бити ограничена на 80 километара на сат, до завршетка свих радова.

Брзина ће се контролисати камером са радаром.

"Република Србија је богатија за још 2,2 километра ауто-пута са најзначајнијим објектом на обилазници града Београда", истакао је министар Весић.