You are here

ОД ДАНАС РАДИ НОВИ ДЕО ЦЕНТРАЛНЕ ЗГРАДЕ ТЕРМИНАЛА АЕРОДРОМА "НИКОЛА ТЕСЛА"

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да га је концесионар београдског аеродрома "Никола Тесла", "Vans" обавестио да компанија "Belgrade Airport" од данас пушта у рад новоизграђени део централне зграде терминала, површине веће од 11.000 квадратних метара, који је повезан са осталим деловима терминала.

Новоизграђени део терминала унапредиће процес прихвата и отпреме путника и побољшати корисничко искуство у погледу величине и удобности простора.

Нови простор дизајниран је у складу са стандардима компаније "Ванси".

Велика стаклена фасада са називом аеродрома и традиционалним мотивима пиротског ћилима одраз је концепта "сенце оф плаце" компаније "Ванси, који кроз посебан дизајн преноси специфичну локалну атмосферу.

Сва унапређења део су амбициозног плана компаније "Vans" за проширење и модернизацију београдског аеродрома, за који ће ова компанија издвојити 732 милиона евра током периода трајања концесије.

Позитиван утицај на искуство путника препознат је и од стране представника авио-индустрије - тако је београдски аеродром ове године проглашен за један од најбољих у Европи у конкуренцији аеродрома исте величине, као и за најпријатнији, односно аеродром са најпосвећенијем особљем према стандардима Међународне организације аеродрома - Airport Council International.

Завршетак свих кључних радова на пројекту очекује се током 2023. године, што ће омогућити да до краја концесије београдски аеродром достигне укупан капацитет опслуге од 15 милиона путника годишње.