You are here

ОДРЖАН САСТАНАК У ЦИЉУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКАТА УРЕЂЕЊА И РАЗВОЈА ЈУГОЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

Данас је у Лесковцу одржан састанак дела чланова међуресорне радне групе коју је формирало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у циљу реализација пројекта уређења и развоја Југозападне Србије. Састанку су присуствовали представници Прокупља, Лесковца, Куршумлије, Медвеђе, Лебана и Бојника.

Састанку је председавао Драган Стевановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а Град Лесковац представљао је начелник Градске управе Милош Цветановић, представници локалне самоуправе, јавног предузећа „Урбанизам и изградња“, као и начелник Јабланичког управног округа.

Тема састанка је био Јавни позив за доделу буџетских средстава ради суфинансирања развојних инфраструктурних пројеката јединица локалних самоуправа на територији Југозападне Србије.

Град Лесковац је кандидовао пет пројеката у вредности од 522 милиона динара, који се односе на рехабилитацију путева, реконструкцију објеката, изградњу секундарне водоводне мреже, као и побољшање инфраструктуре за иновације и ИТ сектор.

На најављеном наредном састанку чланови међуресорне радне групе ће обићи радове на реконструкцији стазе до репетитора на Хисару.