You are here

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О УКИДАЊУ РЕСТРИКЦИЈА У ВАЗДУШНОМ САОБРАЋАЈУ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И КИНЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је потписан меморандум којим се укидају апсолутно све рестрикције за ваздушни саобраћај између Народне Републике Кине и Републике Србије.

“У Београду је данас потписан меморандум који омогућава да можемо потпуно слободно да обављамо авио превоз између Кине и Србије, без рестрикција које су до сада постојале и за кинеске и за српске авио превознике”, рекао је Весић.

Додао је да се сада све рестрикције укидају и омогућава подела код шера, као и да се укидају све рестрикције у броју слетања, коришћењу авиона других авио превозника.

“Суштина овог меморандума значи да између Кине и Србије постоји “слободно небо” и да можемо слободно да радимо. Верујемо да ћемо у будућности и у другим областима, као што је трговина, имати такву врсту споразума, али и у овом случају, прво постижемо резултате у авио саобраћају што је негде и нормално с обрзиом на то да авио саобраћај увек иде испред свих“, рекао је Весић.

Навео је да се у будућности очекује више летова према Кини, не само постојећа два која има кинеска авио компанија према Београду и наш један недељно према Кини, као и већи број Кинеза који ће долазити у Србију и као туристи и као пословни људи и обратно, већи број наших људи који ће одлазити у Кину.