RSS

You are here

Потребно системско решење за одржавањe државних путева

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Самосталног синдиката путара Србије и Удружења послодаваца путне привреде „Путар”, о начину обезбеђивања финансијских средстава за редовно одржавање државних путева и учешћу домаћих путарских фирми у одржавању и обнови путне инфраструктуре.

 

Михајловић је истакла да фирме које добијају послове на изградњи путева морају да обезбеде квалитет и поштовање рокова, а да је Министарство спремно да сарађује са синдикатом у циљу активирања потенцијала путарске привреде и очувања радних места, посебно код предузећа која се баве одржавањем путева.

 

На састанку је оцењено да постоји спремност свих страна да се у што краћем року пронађе системско и одрживо решење за обезбеђивање извора финансирања за редовно одржавање државних путева, како би се сви послови реализовали на време.

 

Након указивања представника синдиката на проблем ангажовања радника на црно у путној привреди, тим Министарства грађевинарства најавио је да ће упознати с тим проблемима Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, чији су инспектори, управо по захтеву овог Министарства, већ обилазили деоницу Уб-Лајковац.

 

На састанку је било речи и о проблемима путарских фирми да обезбеде кредите код  пословних банака и указано на неопходност успостављања партнерских односа између банака и привреде.