You are here

Премијерка и Момировић обишли деоницу Сремска Рача - Кузмин: "Градећи путеве, градимо јачу Србију"

Премијерка Србије Ана Брнабић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, обишли су у суботу, 28. 11.2020, радове на изградњи ауто-пута Кузмин - Сремска Рача.


“Градећи ауто-путеве, градимо јачу Србију. Дошла сам да видим како напредују радови. Изузетно је важно да у овако тешким околностима, у којима живимо, наставимо да градимо и реализујемо овакве пројекте, као и да наставимо, као влада, да имамо што ефикаснију имплементацију програма "Србија 2025", изјавила је премијерка, која је обишла деоницу у оквиру изградње ауто-пута Београд - Сарајево. Навела је и да је извођач турска фирма "Ташјапи", уз обећање да ће радови на поменутом делу ауто-пута бити готови до краја 2022. године.


“Сви смо свесни колико инвестирање у путну привреду значи не само за саобраћај него и за подизање целе економије”, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, пошто је са премијерком Брнабић обишао радове на деоници аутопута Кузмин-Сремска Рача. Он је оценио да ауто-пут Београд-Сарајево не спаја само две државе него и наше народе.


"Политика наше земље и председника Вучића да у будућности подигнемо економију како наше земље тако и целог региона. Наша је политика јединства и заједничког напретка”, рекао је министар.