You are here

РАДОЊИЋ: ПОДРШКА НЕМАЧКЕ ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ И РЕГИОНАЛНОМ ИНФРAСТРУКТУРНOМ ПОВЕЗИВАЊУ

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, предвођена помоћником министра Душаном Радоњићем, учествује на Савезном конгресу националне политике урбаног развоја у немачком граду Јена.

Помоћник за стамбену и архитектонску политику, комуналне делатности и енергетску ефикасност Душан Радоњић, у име министра Горана Весића, пренео је поздраве савезној министарки за становање, урбани развој и грађевинарство Клари Гајвиц, уз захвалност за сву подршку коју ресорно Министарство, али и Република Србија, добијају кроз сарадњу са Немачком.

Министарка Гајвиц посебно се заинтересовала за пројекат постављања пуњача за електро-возила на ауто-путевима у Србији, као и за планове обнове зграда зарад повећања енергетске ефикасности.

Она је истакла значај инфраструктурног повезивања земаља региона и замолила да се са таквим пројектима настави, јер је, како је рекла, Западни Балкан изуетно важан за немачког канцелара Олафа Шолца.

Министарка Гајвиц боравила је у Србији пре пет година, када је обишла Београд и Нови Сад, а Радоњић ју је, у име министра Весића, позвао да поново буде гост наше земље.

Овогодишњи, 16. Савезни конгрес националне политике урбаног развоја у Јени, у немачкој покрајини Тирингија, организовало је Савезно Министарство за становање, урбани развој и грађевинарство Немачке. Позив за учешће добила је и делегација Србије, која је на Конгрес отпутовала у организацији Немачке организације за развојну сарадњу ГИЗ.