You are here

РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ НАПРЕДУЈУ ПУНОМ ПАРОМ

Државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Исидора Бурић и помоћник министра Душан Радоњић разговарали су данас у Новом Саду са представницима Града о досадашњим резултатима у реализацији пројекта „Чиста Србија“ и плановима за наредну годину.

У Новом Саду се изводе радови на изградњи и реконструкцији 66,8 километара канализационе мреже, док ће се у наредним фазама градити још 45 километара мреже и централни пречистач за отпадне воде на Петроварадину.

Они су, након састанка, обишли радове на реконструкцији канализационе мреже у насељу Лиман 2, и уверили се да све тече по плану.

Реконструкција канализационе мреже на Лиману 1 и 2 је од значаја за Нови Сад, јер је дотрајала канализациона мрежа била узрок фекалног загађења изворишта пијаће воде Штранд, које је због тога од 2008. године ван функције.

Тренутно се на ове две локације реконструише око 20 километара  канализационе мреже старе и до 50 година, након чега ће се стећи услови за ревитализацију изворишта Штранд, које својим капацитетом може да задовољи 35 одсто потреба Новог Сада са сировом водом.