You are here

САСТАНАК МИНИСТРА ВЕСИћА СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ НАЛЕД: ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О ПЛАНИРАЊУ И ИЗГРАДЊИ ПОДСТИЦАЈ ЗА ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОНОМСКИ РАСТ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је са представницима НАЛЕД о предвиђеним изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, који су том приликом оценили да ће планиране измене и допуне додатно унапредити ову област, олакшати прибављање дозвола и утицати на раст економије и БДП у Републици Србији.

Извршна директорка НАЛЕД Виолета Јовановић изразила је спремност да Налед буде партнер Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у имплементацији предвиђених решења.

Министар Весић се захвалио представницима НАЛЕД на препорукама које је ова организација дала за планиране измене Закона о планирању и изградњи и истакао да су готово све препоруке прихваћене и примењене у нацрту закона.

„Верујемо да ћемо заједно са нашим партнерима из НАЛЕД, кроз примену овог закона, допринети већој транспарентности и ефикасности државне управе у овој области", рекао је Весић и додао да се ради о закону који прописује највише еколошке стандарде у градњи.

Током разговора је оцењено да нацрт закона отвара перспективу за примену најсавременијих решења у области одрживе урбане мобилности што је важна област у којој ће министарство и НАЛЕД наставити да раде заједно у будућности.

Председник Управног одбора НАЛЕД Владислав Цветковић изразио је уверење да ће сарадња НАЛЕД и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у припреми овог закона у будућности допринети подизању ефикасности у издавању грађевинских дозвола, повећању инвестиција и расту конкурентности српске привреде у целини.