You are here

СКУПШТИНСКИ ОДБОР ЈЕДНОГЛАСНО УСВОЈИО ИНФОРМАЦИЈУ О РАДУ МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

Одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Скупштине Србије усвојио је данас једногласно, са само једним уздржаним гласом, Информацију о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за период април-јун ове године.

Извештај је посланицима представила државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић.

Она је упознала посланике о активностима Министарства у претходна три месеца, по секторима, те представила извештај о реализацији свих пројеката из надлежности МГСИ.

Дамњановић је указала и на реализоване нормативне и законске активности и додала да је Министарство у извештајном периоду издало 4.500 локацијских дозвола, 2.832 грађевинске дозволе и 1.953 употребних дозвола.

Она је, након седнице, навела да је расправа вођена без суштинских примедби на садржај Информације, те да су посланици дали сугестије о начину њеног сачињавања.

По завршеној расправи, од присутних чланова Одбора, 13 је гласало за усвајање Информације, док је један посланик био уздржан.

Дамњановић је навела да се тиме показало да рад МГСИ ужива поверење у Скупштини Србије, као и да ће Министарство, приликом сачињавања Информације о раду за следећи квартал, имати у виду све изнете сугестије посланика, чланова ресорног Одбора, у циљу што квалитетнијег информисања о раду Министарства.

Седници Одбора присуствовао је и помоћник министра за стамбену и архитектонску политику, комуналне делатности и енергетску ефикасност Душан Радоњић.