You are here

СТЕВАНОВИЋ: ГОТОВО ДА НЕМА ОПШТИНЕ У СРБИЈИ КОЈОЈ ВЛАДА ЈАПАНА НИЈЕ ПОМОГЛА

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Драган Стевановић, присуствовао је данас у Палати Србије на свечаној церемонији потписивања донаторских уговора Владе Јапана чија је укупна вредност око 340 хиљада еура.

Овом приликом Стевановић се захвалио амбасадору Имамури и јапанској влади на вредној донацији, истичући да је Јапан у последње две и по деценије определио више од пола милијарде евра за помоћ бројим корисницима у Србији.

Он је нагласио да готово нема општине у Србији којој Влада Јапана није помогла, што, како је навео, најбоље говори о изузетним односима две земље и два народа.

Према његовим речима, возило за одржавање канализационе мреже намењено Сврљигу, мини багер за Владимирце, као и цистерна за пијаћу воду и чишћење за Бољевац ће у значајној мери помоћи овим општинама да унапреде своје комуналне услуге.

Стевановић је додао да на овај начин целокупна Влада Србије показује подједнаку посвећеност великим инфраструктурним и финансијски мањим пројектима који доприносе бољем квалитету живота грађана у њиховим срединама, те навео да ће сарадња са јапанским партнерима и пријатељима бити настављена.

Кроз ПОПОС донације Владе Јапана обезбеђена је помоћ за шест локалних самоуправа у Републици Србији, које ће бити искоришћене за унапређење објеката предшколских установа , комуналних делатности, као и хигијенске заштите лица са душевним обољењима.